Jurre Dijkstra nieuwe partner bij Lumius Business Designers

Door Niels Nederpelt op 24 april 2019 | Leestijd: 3 minuten

Per 1 maart 2019 is Jurre Dijkstra toegetreden als partner bij Lumius. Graag stelt hij zich aan je voor:

“Als men vraagt; wie is Jurre Dijkstra? Dan is het antwoord vrij eenvoudig. Een gedreven, sociaal en creatief kanon met meer dan tien jaar ervaring als ondernemer binnen verschillende bedrijven en organisaties. Daarnaast heb ik ervaring in marketing en communicatie, conflicthantering en ben ik juridisch geschoold. Daarom begrijp ik als partner binnen Lumius als geen ander wat er in organisaties kan spelen en waar de kansen en uitdagingen liggen. Ik geloof in perspectief en anders kijken naar zaken. Ik geloof in mensen en ik geloof in slagkracht. Want stilstand is achteruitgang.”


Blijven doen wat je doet is tegenwoordig niet meer genoeg

De wereld verandert in hoog tempo. En daarmee ook het speelveld waarin organisaties zich bevinden. Klantbehoeften veranderen voortdurend, technologische ontwikkelingen creëren nieuwe mogelijkheden en concurrentie komt steeds vaker niet alleen vanuit de eigen, maar ook vanuit hele andere sectoren. Dit vraagt van organisaties dat zij zich niet alleen richten op de business van vandaag, maar tegelijkertijd ook doorlopend bezig moeten zijn met vernieuwen om concurrerend te zijn en in the lead te blijven. Door in te spelen op nieuwe kansen en ontwikkelingen, maar ook door hun eigen businessmodel ter discussie te stellen.

Wat kan je van Lumius verwachten?

Met de toetreding van Jurre als partner vergroot Lumius haar slagkracht om organisaties te helpen met bouwen, groeien en vernieuwen. Wij voegen waarde toe door de combinatie van nieuwe perspectieven, realisatiekracht en netwerk. Voorbeelden van vraagstukken waar Lumius bij kan helpen, zijn:

Outside-in perspectief
• Wat vinden onze klanten en stakeholders eigenlijk van ons?
• Welke fricties en uitdagingen ervaren onze klanten?
• Wie zijn er (nog) geen klant bij ons en waarom niet?

Idee, concept, realisatie
• We hebben allemaal ideeën, maar waar zitten onze klanten echt op te wachten?
• We hebben ideeën op de plank, maar hoe maken we het concreet en krijgen we het van de grond?
• Hoe testen we of een nieuw idee of concept haalbaar is en hoe financieren we dit risicoarm?

Frisse blik
• We moeten “iets anders”, maar we weten niet wat?
• Welke kansen voor groei of innovatie liggen er voor ons als organisatie?
• Welke markten kunnen we nog meer bedienen met ons bestaande aanbod?

Strategie en businessmodel innovatie
• Hoe blijven we in de toekomst relevant voor onze klanten?
• Welke partners kunnen we bij ons businessmodel betrekken om onze propositie te versterken?
• Wat kunnen we leren van businessmodellen uit hele andere sectoren dan die van onszelf?

Maar hoe werkt Lumius dan?

We zijn geen adviesbureau maar combineren denken met doen. We werken visueel en iteratief. Verwacht van ons dus geen dikke rapporten of langdradige PowerPointpresentaties, maar scherpe inzichten, slagkracht en concrete resultaten. Daarvoor passen we ontwerpmethodieken toe zoals Design Thinking, Business Model Design of andere praktische methodieken die aansluiten bij het vraagstuk van jouw organisatie. We werken voor klanten in heel het land. Van Groningen tot Amsterdam, Utrecht en alles er tussenin.

Interessant! En nu?

Stilstand is achteruitgang. Blijf relevant! Ben jij nieuwsgierig naar wat een ander perspectief op jouw business je kan brengen? Of hoe Lumius je verder kan helpen om jouw idee, product, concept of businessmodel van de grond te krijgen of naar het volgende niveau te brengen? Of heb je een vraagstuk waar je gewoon eens over wilt sparren? Wat de aanleiding ook is, neem zeker contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 050 211 53 50 of hallo@lumius.nl.

Coffee?

Meer weten?

Heb je een vraag naar aanleiding van deze blog? Of heb je een vraagstuk in jouw bedrijf of organisatie waar je eens samen over wilt sparren? Laat het ons weten.